Zijn de boten verzekerd?

Ja, al onze boten zijn verzekerd tegen schade, zowel aan de eigen boot als aan andere vaartuigen. Dit zit bij de huurprijs inbegrepen. Bij eventuele schade is een eigen risico voor de huurder het bedrag van de borg.

Lees meer

Heb ik een vaarbewijs nodig om te kunnen huren?

Nee, er is geen vaarbewijs nodig op onze boten. Wel wordt er verwacht dat je enigszins iets over varen weet of hebt opgezocht via internet (regels op het varen, tips om aan te leggen). En dat je het vertrouwen hebt dat je het wel kunt. Het is niet zo moeilijk en we helpen graag met…

Lees meer

Waar vind ik de havens om te overnachten?

Havens om te overnachten vind je in de Almanak aan boord. Hier kunt u ook zien wat de faciliteiten per haven zijn, wat de prijs is en of je er bijvoorbeeld kunt eten. Vaak is het handig even te bellen van te voren. Dan weet je of er nog plek is.

Lees meer

Wat kost een overnachting in een haven?

Havenkosten voor een overnachting worden berekend op het aantal meters van de boot. De meeste havens rekenen zo’n 0.75 a 1.25 euro per meter. Dit betekend dat ik de meeste havens de kosten zo rond de 10 euro liggen. Je kunt alle havens met prijzen terug vinden in de Almanak die aan boord is.

Lees meer

Hoeveel brandstof verbruikt de boot?

Zowel boot Sam als boot Tom verbruiken gemiddeld 15 a 20 euro per 5 uur varen. Dit is afhankelijk van het aantal toeren dat de boot vaart. Loopt hij lekker rustig of vaar je flink door? Dit maakt het verschil.

Lees meer