Veel gestelde vragen

Hoeveel brandstof verbruikt de boot?

Zowel boot Sam als boot Tom verbruiken gemiddeld 15 a 20 euro per 5 uur varen. Dit is afhankelijk van het aantal toeren dat de boot vaart. Loopt hij lekker rustig of vaar je flink door? Dit maakt het verschil.

Wat kost een overnachting in een haven?

Havenkosten voor een overnachting worden berekend op het aantal meters van de boot. De meeste havens rekenen zo’n 0.75 a 1.25 euro per meter. Dit betekend dat ik de meeste havens de kosten zo rond de 10 euro liggen. Je kunt alle havens met prijzen terug vinden in de Almanak die aan boord is.

Waar vind ik de havens om te overnachten?

Havens om te overnachten vind je in de Almanak aan boord. Hier kunt u ook zien wat de faciliteiten per haven zijn, wat de prijs is en of je er bijvoorbeeld kunt eten. Vaak is het handig even te bellen van te voren. Dan weet je of er nog plek is.

Heb ik een vaarbewijs nodig om te kunnen huren?

Nee, er is geen vaarbewijs nodig op onze boten. Wel wordt er verwacht dat je enigszins iets over varen weet of hebt opgezocht via internet (regels op het varen, tips om aan te leggen). En dat je het vertrouwen hebt dat je het wel kunt. Het is niet zo moeilijk en we helpen graag met een proefvaart.

Zijn de boten verzekerd?

Ja, al onze boten zijn verzekerd tegen schade, zowel aan de eigen boot als aan andere vaartuigen. Dit zit bij de huurprijs inbegrepen. Bij eventuele schade is een eigen risico voor de huurder het bedrag van de borg.

Moet er een borgsom betaald worden?

Ja, voor onze boten geld een borg van 500 euro. Dit mag contant of per bank betaald worden op de dag van afvaart. Mocht er onderweg iets gebeuren en er schade ontstaan of de boot wordt niet schoon afgeleverd. Zal dit verrekend worden met de borg. (zie ook de algemene voorwaarden).

Wat mogen we verwachten als we bij jullie een boot huren?

Goede service, makkelijk contact op te nemen zowel voor als tijdens de reis. We helpen graag met alles onderweg. Lukt er iets niet? Weet je geen gepaste route? Denk je dat er iets mis is met de boot? Wij helpen zo snel mogelijk!

Wat als de boot kapot gaat onderweg?

Het kan gebeuren dat er onderweg iets gebeurt waardoor de boot niet meer vaart of problemen heeft. Wij hebben zowel een bootverzekering voor problemen onderweg maar we kunnen zelf ook bijna alles maken. Dat betekend dat we meestal binnen enkele uren in ieder geval dezelfde dag nog kunnen komen en het probleem kunnen oplossen.

Wie is Bootverhuur Altena?

Bootverhuur Altena bestaat sinds Maart 2021. Wij, Johan en Gila de Fijter hebben 2 bootjes die we met veel plezier verhuren. We varen zelf al langer en weten zodoende de leuke plekjes en routes op het water te vinden. Zelf hebben we 3 kinderen en weten dus alles van vakantie vieren met kleintjes op de boot.

Ons doel is om jullie te laten genieten van een onbezorgde vakantie doormiddel van, een goede service, makkelijk contact op kunnen nemen en fijne bootjes. Wat betekend schoon, goedwerkende koelkast, lekkere bedden enz.

Vanaf welke leeftijd mag ik de boot huren?  

De minimale leeftijd om de boot te mogen huren is 21 jaar.

In welke periode zijn de boten te huren?

De verhuur periode loopt van begin maart t/m eind september.